"tinta dari ilham si kerdil yg mencari selautan MARDHATILLAH ini hanyalah pandangan diri saya dlm menjalani kehidupan harian...sedikit perkongsian diselitkan buat renungan bersama...penulisan ini tiada selain dari hanya..thalaban liridha ar rahman(mencari keredhaanNya) dan shirahan liqulubil ikhwan (menyenangkan hati sahabat2).."

..mg ALLAH mengampuniku dgn setiap pembacaan,ampuni keluargaku,ampuni muslimin muslimat keseluruhannya..

Friday, January 1, 2010

'D'ia terus meyerang...kita hanya bersarang???


Assalamu'alaikum..

Saya terusik dgn status-status YM dan macam2 lagi..
Semuanya seolah sgt meraikan Tahun Baru mengikut Gregorian kalendar ini..ada yang menulis sambut tahun baru di library because have to study..exam,test dan mcm2 lg...
juga tak sedikit yang kecewa dgn sambutan yang kurang hangat di India,khususnya Manipal..
Saya terkenang tanah air..pasti bila tiba masa seperti ini..maksiat melambung tinggi...
Saya malu mengenang diri..Islam dicalar ummatnya sendiri..padahal ia lebih tinggi dan tiada yang menandingi..
Anda kecewa?
Saya turut kecewa..bulan purnama yang saya nantikan malam ke 15 Muharam mlm td tidak muncul..jatuh pula hari jumaat...selalunya saya meraikan hari raya tiap2 minggu tp kali ini suasananya lain...pilu...barangkali makhluq ALLAH ini juga kecewa..sampai tak muncul..walhal tak ada hujan mahupun mendung..malam kelmarin terang benderang..cantik menawan..
Saya terganggu dengan jerit pekik manusia..bunga api memercik di langit ALLAH dlm suasana maksiat berleluasa..

mereka kecewa dgn 'kita'..ya...saya jg kecewa dgn 'kita'.
konon membawa agama..tp mengapa kelu ketikanya perlu bersuara?
kami bersama dalam 'majlis perwakilan pelajar Malaysia' di sini...di dalamnnya ada segelintir yang faham agama..tapi lidah kelu nk bersuara..
hanya di belakang menentang mengata!
saya kecewa tidak ada sokongan ketika menyatakan perniagaan/muamalah itu tak boleh-->kesian pd pelajar..tp mereka kelu..no backup..
pasal muamalah berunsur judi...di belakang ramai sedar tp hanya mengata!guna jalan yg di rasa selesa dan selamat untuk bersuara..itukah pejuang?!
bukankah patutnya clarify dgn pimpinan dahulu..tegur pimpinan saudara kita jika dia tidak tahu atau terlepas pandang..
kenapa diam ketika peluangnya bersuara...sedangkan tika itu..saat itu..tiada yang mengancam nyawa kalian!
bersuaralah!
anda akui Islamic Law n Islamic value..tapi mengapa takut menjulangnya..
Anda duduk di kerusi-kerusi pimpinan tapi anda tak hadiri mesyuarat..
ketika itu anda mampu berdakwah..meyuarakan pendangan Islam kepada semua tak kira agama..
kenapa khuatir?mereka mendengar..bukan mengacukan pistol atau pisau rambo!
ada di anatara anda rela duduk di kerusi selasa dgn penghawa dingin bersama 'yg tercinta'...atas nama menelaah kalian 'bersama'.
Anda lontarkan kotoran pada imej agama..dlm masa yang sama suara gegar membawa agama kononnya..jgn salahkah jiwa remaja...jgn salahkan gelora cinta..
di mana anda meletakkan panduan agama sedia ada?

Berbalik pada suasana 'tahun baru' ,masing2 galak mengucapkan selamat tahun baru..sms bertali arus..lenguh jari nk delete..
inilah dunia kita..terpedaya dgn perangkap jahiliah..merasa senang dgn hiburan dan mewah..
KITA DI ERA DAJJAL yang sudah pun bertapak sebelum kita dilahirkan!!
KITA bukan lagi di ambang akhir zaman..tapi kita sudahpun di AKHIR ZAMAN!
Benar hari terjadinya hari kiamat itu hanya dlm pengetahuan ALLAH..tp dgn rahmat dan ilmuNya,ALLAH memberi kita petanda-petanda bila tiba hampirnya melalui kalam rasulnya..penghulu segala nabi..Muhammad saw...
Tentera-tentera dajjal melata di seluruh dunia,cuba menyesatkan ummat manusia...sasarannya bukan hanya Islam tapi seluruh dunia..mahu disesatkan...mahu dimusnahkan..

Dari Abi Umamah Al-Bahiliy, beliau berkata:
“Rasululah s.a.w telah berkhutbah di hadapan kami. Dalam khutbahnya itu Baginda banyak menyentuh masalah Dajjal. Baginda telah bersabda: “Sesungguhnya tidak ada fitnah (kerosakan) di muka bumi yang paling hebat selain daripada fitnah yang dibawa oleh Dajjal. Setiap Nabi yang diutus oleh Allah SWT ada mengingatkan kaumnya tentang Dajjal. Aku adalah nabi yang terakhir sedangkan kamu adalah umat yang terakhir. Dajjal itu tidak mustahil datang pada generasi (angkatan) kamu. Seandainya dia datang sedangkan aku masih ada di tengah-tengah kamu, maka aku adalah sebagai pembela bagi setiap mukmin. Kalau dia datang sesudah kematianku, maka setiap orang menjaga dirinya. Dan sebenarnya Allah SWT akan menjaga orang-orang mukmin.



Sayu terasa pilu dgn kalam nabi ini..fitnah(ujian/bencana) di akhir zaman ini terlalu besar..hingga kita tak merasa getarnya di hati..kita sedang diperdaya..kita sedang diperangi..tapi wahai manusia!!!!KITA MASIH LEKA!!!KITA BIAR DIPEDAYA!!
hanya sang mukmin mampu selamat dari rencana jahat dajjal laknatullah...
ayuh tepuk dada sekuatnya!rasailah gelombangnya...Dajjal memperdaya kita melalui 'orang-orang' suruhannya dan pengikutnya yang menyembah thaghut!
Tipu daya mereka berada di sekeliling kita..kaji...korek..gali...jgn biar kita di'guli'!!
Kita yakin gemilangnya Islam pasti kembali tapi kita biar diri dikeji!
apa kata kita sertai!
tentera ALLAH sehingga mati!
InsyaALLAH bersambung lagi..

Anda terasa?
Ada teluka?
Anda tahu kenapa...maaf andai kata menikam jiwa..
bukan kerana mahu berkata-kata...tapi ingin sangat kamu sedar wahai pembela agama!
kamu mampu jd pahlawan unggul kerana Islam membela!kerana itulah yang saya percaya..
usah jd bahtera tersadai,...hanya besar...penuh muatan tapi tak memberi kesan kepada keadaan yang memerlukan..


video sindiran ini untuk kalian dan saya
video

dengarkan bicara ini...
video



..people dont care how much we know untill they know how much we care..
_ISLAM MILIK BERSAMA_


1 pesanan:

izzah on Jan 2, 2010, 1:54:00 AM said...

*dush*

thanx f0r the reminder.
nak tambah-illuminati kan memuja tuhan matahari (h0rus)
-->new year celebrati0n-datangnya "matahari"

kehidupan kita memang penuh dengan tipu daya syaitan,sem0ga Allah pelihara kita dari 4 perkara:
-azab kubur
-azab neraka
-fitnah hidup dan mati
-fitnah dajjal.

(teringat waktu kecik2 dulu ada yang kata kalau kita sebut nama "dajjal" nanti,akan ada satu rantai yang membelenggu dajjal tu putus--kalau xb0leh sebut nama dajjal,then,macam mana nak bagitau 0rang lain.ntah hapa2. )

All the best,es0k dan untuk paper2 seterusnya.^^

 

Ilham Al Adwa' Copyright © 2008 Black Brown Pop Template by Ipiet's Blogger Template