"tinta dari ilham si kerdil yg mencari selautan MARDHATILLAH ini hanyalah pandangan diri saya dlm menjalani kehidupan harian...sedikit perkongsian diselitkan buat renungan bersama...penulisan ini tiada selain dari hanya..thalaban liridha ar rahman(mencari keredhaanNya) dan shirahan liqulubil ikhwan (menyenangkan hati sahabat2).."

..mg ALLAH mengampuniku dgn setiap pembacaan,ampuni keluargaku,ampuni muslimin muslimat keseluruhannya..

Wednesday, June 2, 2010

Siapa Yahudi?..siapa kristian pada mereka?


Assalamualaikum warahmatullah...

artikel di bawah ini pernah saya keluarkan pada 5 januari 2009 semasa Gaza diserang..
moga bermanfaat..

Bismillahirrahmanirrahim..


Moga kita semua berada dalam perlindungan dan kemaafan ALLAH atas kelemahan dan kecuaian kita membantu saudara2 kita di Palestin..Moga ALLAH terus izinkan kita tetap dlm nikmat Iman dan Islam..dan moga rakan2 lain turut menemui nikmat Iman dan Islam ini..insyaALLAH..sama-sama kita sebarkan kesejahteraan dan kesedaran..

saudara-saudaraku,lebih dari seminggu sudah saudara-saudara kita di Palestin mewakili kita berjuang menentang musuh ALLAH dan musuh sekelian Umat Islam...
Kita lapang dalam aman dan mewah sedang mereka wakilkan diri mereka menghadapi keperitan dan kesusahan menentang musuh kita..

Apa beza kita dgn mereka?
mereka memiliki keyakinan yang padu dan utuh pada janji ALLAH..mereka sanggup jihad qital kerana ALLAH..kerana agama ALLAH..kerana bumi Palestin g menjadi warisan keimanan..bukan warisan hasil perluasan kuasa atau pemberian kuasa semata..

Bumi Palestin diberikan kpd Bani Israel...benar..
Jika Kristian menidakkan perjuangan Hamas kerana Kitab Perjanjian mereka menyatakan Palestin milik Israel...
I Raja-raja 2
2:11 Dan Daud memerintah orang Israel selama empat puluh tahun; di Hebron ia memerintah tujuh tahun, dan di Yerusalem ia memerintah tiga puluh tiga tahun.

I Raja-raja 11
11:32 Tetapi satu suku akan tetap padanya oleh karena hamba-Ku Daud dan oleh karena Yerusalem, kota yang Kupilih itu dari segala suku Israel.


I Raja-raja 11
11:36 Dan kepada anaknya akan Kuberikan satu suku, supaya hamba-Ku Daud selalu mempunyai keturunan di hadapan-Ku di Yerusalem, kota yang Kupilih bagi-Ku supaya nama-Ku tinggal di sana..

saya setuju dgn kenyataan "Palestin milik Bani Israel" kerana Quran juga mengatakan demikian melalui firman ALLAH dalam surah ke 5 ayat 22-26 menceritakan tentang tanah Palestin yg telah ditentukan ALLAH untuk mereka mendudukinya..namun,yg menjadi perkara pokok bg kebenaran utk menduduki tanah itu adalah selagi mereka beriman dan ta'at kpa ALLAH..juga dlm surah ke 26,ayat 52-59 yang memberitahu kita penganugerahan Palestin kpd Bani Israel ketika mereka dikejar oleh tentera Firaun(sila refer Al Quran)..

Musa berkata, “Hai kaumku, masuklah ke tanah suci (Palestin) yang telah ditentukan bagimu (selagi mana kamu beriman). Dan janganlah kamu lari ke belakang (kerana takut kepada musuh), maka kamu akan menjadi orang-orang yang merugi”.

Mereka berkata, “Hai Musa, sesungguhnya di dalam negeri itu ada orang-orang yang gagah perkasa (bangsa kanaan). Sesungguhnya kami sekali-kali tidak akan memasukinya sebelum mereka keluar. Jika mereka keluar, pasti kami akan memasukinya.”

Berkatalah dua orang di antara orang-orang yang takut kepada Allah yang Allah telah memberi nikmat atas keduanya, “Serbulah mereka melalui pintu gerbang kota ini. Maka bila kamu memasukinya, nescaya kamu akan menang. Dan hanya kepada Allah hendaknya kamu bertawakkal jika kamu benar-benar beriman.”

Mereka berkata, “Hai Musa, sekali-kali kami tidak akan memasukinya selamanya selagi mereka ada di dalamnya. kerana itu, pergilah kamu bersama Tuhanmu dan berperanglah kamu berdua, sesungguhnya kami hanya akan duduk menanti di sini saja.”

Berkata Musa, “Ya Tuhanku, aku tidak menguasai kecuali diriku sendiri dan saudaraku. Sebab itu pisahkanlah antara aku dan orang-orang yang fasik itu.

Allah berfirman (jika demikian), maka sesungguhnya negeri itu diharamkan atas mereka selama empat puluh tahun. Lalu, selama itu mereka berputar-putar kebingungan di bumi (padang Tiih) itu, maka janganlah kamu bersedih hati (memikirkan nasib) orang-orang fasik itu. [Al-Maidah (5): 21-26]
Bani Israel pada awalnya memasuki Mesir dari Palestin pada zaman ketika Nabi Yusuf diangkat menjadi Penguasa Mesir..merek berbondong-bondong berhijrah ke Mesir untuk mendapatkan pekerjaan dan makanan akibat Negeri Palestin ketika itu dilanda kemarau yang dahsyat selama tujuh tahun..igt lagi sirah Nabi Yusuf ni??
Namun akibat daripada kedegilan mereka,mereka kemdiannya dijadikan hamba sehinggalah zaman Firaun memerintah..
Dan Nabi Musa diutuskan untuk membela mereka dan membebaskan mereka dari cengkaman kejam Firaun..Namun mereka mengingkari ALLAH..akibatnya..
ALLAH telah mengharamkan keatas mereka selama 40 tahun dengan membiarkan mereka terkontang kanting dalam kesesatan..dalam tempoh itu juga Nabi Musa dan Harun Wafat..kerana keingkaran,mereka tidak layak menduduki Palestin.

Kemudian..Dalam Quran ada disebutkan kisah Nabi Daud dan tentera Raja Talut. Raja Talut memberi takhta kepada Nabi Daud sebagai raja di Palestin, dan start dari sini, bermulalah kerajaan Yahudi di Palestin. Nabi Daud tukar nama bandar pemerintahan kat situ, asalnya Madinatussalam kepada Jerusalem/Yerusalem (Hebrew) - 995 s.m.
Nabi Daud digantikan oleh Nabi Sulaiman, dan pada ketika inilah zaman kegemilangan Yahudi sebab kita tahu betapa besarnya kerajaan Nabi Sulaiman (menguasai jin dan sebagainya)..*refer quran surah ke 27 ayat 15-18 menceritakan kisah Nabi Sulaiman.

Bani Israel adalah anak cucu kpd nabi Ishaq yg merupakan anak Nabi Ibarahim hasil perkongsian hidup bersama Siti Sarah..dari keturunan nabi Ishaq ini,ALLAH lahirkan org2 saleh(para nabi seperti Yusuf,Musa,Harun,Daud,Sulaiman..) dan juga mereka yang zalim terhadap diri mereka sendiri dgn mengingkari ALLAH..seperti yg ALLAH firman dlm surah ke 37,ayat 111-113:
Sesungguhnya Nabi Ibrahim itu dari hamba-hamba Kami yang beriman. (111) Dan Kami pula berikan kepadanya berita yang menggembirakan, bahawa dia akan beroleh (seorang anak): Ishak, yang akan menjadi Nabi, yang terhitung dari orang-orang yang soleh. (112) Dan Kami limpahi berkat kepadanya dan kepada (anaknya): Ishak dan di antara zuriat keturunan keduanya ada yang mengerjakan kebaikan dan ada pula yang berlaku zalim dengan nyata, terhadap dirinya sendiri. (113)

Kerana keingkaran Bani Israel kpd hukum Taurat yang diturunkan kpd Musa a.s dan Zabur kepada Daud a.s serta membunuh Nabi Zakaria dan berusaha membunuh Nabi Isa,ALLAH melaknati mereka dan tiadalah hak lg bagi mereka untuk menduduki Palestin dan tida hak lagi bagi mereka ke atas Baitul Maqdis..kerana hak itu diberikan kerana warisan keimanan..Israel Yahudi tidak lagi memiliki hak waris atas tanah Palestin, baik dari Ibrahim, Musa, atau Ya’kub (Israel) yang merupakan nenek moyang mereka...dirujuk kepada Al Quran,nabi Ibrahim menyeru ummatnya seperti yg ALLAH firmankan dlm surah ke 2 ayat ke 132
Hai anak-anakku, sesungguhnya Allah telah memilih agama ini bagimu, maka janganlah kamu mati kecuali dalam memeluk Islam.” [(2): 132].

Dari sudut pandangan keimanan, Palestin adalah warisan Islam. Bukan warisan tiga agama dan peradaban; Islam, Kristian, serta Yahudi yang sering disebutkan mempunyai akar yang sama, iaitu agama Ibrahim. Sebab, Ibrahim hanya memiliki satu agama, agama Islam..lihat firman ALLAH dalam surah ke 2 ayat 140 dan surah ke 3 ayat ke 67:

Ataukah kalian, (orang-orang Yahudi dan Nasrani) mengatakan bahawa Ibrahim, Isma’il, Ishaq, Ya’kub dan anak cucunya adalah penganut agama Yahudi atau Nasrani? Katakanlah, apakah kalian yang lebih mengetahui atau Allah?” [(2): 140].

Ibrahim bukanlah seorang Yahudi dan bukan pula Nashrani, tetapi seorang yang hanif dan muslim dan dia tidak musyrik pada Allah.” [(3): 67].

Baik..tadi saya bincangkan dari sudut segi sirah dan dalil dari Quran...jawapan kepada kekeliruan pihak kristian yang membela Israel dan bersetuju dengan penyerangan Israel ke atas penduduk Palestin kerana mereka tidak clear ttg sejarah dan firman ALLAH..tambahan,Injil kini sudah pun diubahsuai..dan if mereka sedar,terdapat ideologi2 Yahudi diserapkan ke dalam kitab Perjanjian mereka melalui Paulus..

Allah SWT telah banyak berfirman dalam ayat-ayat Qur’an betapa Yahudi merupakan kaum yang sombong, angkuh, memusuhi kaum beriman, dan sebagainya. Bahkan fakta sejarah memaparkan kaum Yahudi dikenal sebagai kaum yg membunuh para nabi utusan Allah SWT. Nabi Isa a.s. pun dibunuh oleh kaum Yahudi(ini adalah mengikut fakta sejarah,namun fakta Al Quran menjelaskan Isa a.s tidak dapat dibunuh tetapi diangkat ke langit). Seorang sutradara Hollywood dengan jujur telah membuat film tentang ini dalam karyanya “The Passion of Christ”. Di dalam film tersebut kita bisa melihat bagaimana iblis selalu berada di tengah-tengah para pendeta Yahudi yang melaknati Yesus.

Ajaran Yesus atau Nabi Isa a.s. sesungguhnya hanya diperuntukan bagi kaumnya sendiri, bukan untuk disebarkan keseluruh dunia. Namun Yahudi menyusupkan seorang 'ahlinya' bernama Paulus—seorang Yahudi dari Tarsus—ke dalam ajaran Nabi Isa a.s. dan mengubah agama yang tadinya hanya untuk kaumnya sendiri menjadi agama yang sejagat kononnya..

Tambahan pula,mungkin rakan-rakan kristian kita tidak membaca kitab Yahudi..Jadi mereka tidak tahu apa yang diperkatakan Yahudi dalam kitab mereka iaitu Talmud..Talmud bukan Taurat yang dipesongkan apalagi untuk dikatakan Taurat yang asli..

Mereka berpegang pada kitab suci lain yang mereka namakan Talmud, atau yang kemudian dikenal juga dengan sebutan Shulhan Arukh, yaitu kitab yang ditulis oleh seorang Rabi Yahudi yang bernama Joseph Ben Ephraim Caro di abad ke-16 M. Kitab Talmud ini mengajarkan pandangan-pandangan yang buruk, di antaranya adalah:

  • Kaum Yahudi adalah kaum pilihan Tuhan. Selain kaum Yahudi adalah binatang dan pagan (penyembah berhala).
  • Kaum Yahudi harus selalu bekerja keras untuk meruntuhkan bangsa dan kaum lainnya, agar kaum Yahudi dapat menguasai dunia.
  • Kaum Yahudi diizinkan untuk mencuri harta benda selain kaum Yahudi.
  • Kaum Yahudi diizinkan untuk berbuat curang kepada selain kaum Yahudi, menjalankan riba pada mereka, dan memaksa mereka untuk menjual semua miliknya kepada kaum Yahudi.
Jelas bukan kekejaman mereka??Bahlul dan tolol dlm menggariskan pandangan..berbaur jahat dan zalim..ini bukan agama tetapi adalah ideolisme yang tamak,rakus dan pengecut..
mereka tidak pernah mempertahankan Palestin..sedangkan ketika ALLAH memerintahkan mereka untuk memasuki Palestin,mereka enggan hanya kerana takut kepada yang lebih berkuasa dari mereka..
Mereka memasuki Palestin hanya ketika dalam keadaan terdesak sepeti apa yg berlaku dlm tempoh kemarau tujuh tahun pada zaman Nabi Yusuf..
mereka tidak memepertahankan Palestin,mereka hanya merosakkan bumi Palestin dengan serangan dan bedilan Misil mereka..

Baik,skrg saya mahu kongsikan dengan saudara-saudara saya dan para penganut Kristian semua apa yang terkandung dalam 'buku' Talmud yg membicarakan tentang Kristian..


The book Zohar, III, (282), tells us that Jesus died like a beast and was buried in that "dirt heap...where they throw the dead bodies of dogs and asses, and where the sons of Esau [the Christians] and of Ismael [the Turks], also Jesus and Mahommed, uncircumcized and unclean like dead dogs, are buried."

Iore Dea (153, 2):
"An Israelite must not associate himself with the Akum [Christians] because they are given to the shedding of blood."

Christian being uncleaned

Schabbath, (145b):
"Why are the Goim unclean? Because they eat abominable things and animals that crawl on their belly."

Abhodah Zarah, 22b:
"Why are the Goim unclean? Because they were not present at Mount Sinai. For when the serpent entered into Eve he infused
her with uncleanness. But the Jews were cleansed from this when they stood on Mount Sinai; the Goim, however, who were
not on Mount Sinaim were not cleansed."

*It is well known that in the Jewish language, the Jews call Christians among whom they live, Goim. Nor do the Jews deny this

Iore Dea (198, 48):
"When Jewish women come out of a bath they must take care to meet a friend first, and not something unclean or a Chrsitian.
For if so, a woman, if she wants to keep holy, should go back and bathe again."

Eben Haezer (44, 8):
"If a Jew enters into marriage with an Akum (Christian), or with his servant, the marriage is null. For they are not capable of
entering into matrimony. Likewise if an Akum or a servant enter into matrimony with a Jew, the marriage is null."

Iore Dea (120, 1) it says:
"If a Jew buys a vessel for use at table from an Akum, whether it is made of metal, glass or lead, even if it is new, he must
wash it in a Mikvah [a large basin], or in a cistern which holds forty quarts of water

Regarding Christian Festivals

Abhodah Zarah (78c):
"The words Edehem means the foolishness of their festivlas. It is the name for their despicable feast days which do not merit
the name of Moedim, for they are really vain and evil."

A JEW MUST NOT RETURN THE GREETINGS OF A CHRISTIAN

Iore Dea (148, 10) it says:
"A Jew must not return the greeting of a Christian by bowing before him. It is good, therefore, to salute him first and so
avoid having to answer him back if the Akum salutes him first."
A JEW MUST NEVER ACT IN ANY WAY LIKE A CHRISTIAN

Iore Dea (178, 1): "It is not permitted to imitate the customs of the Akum, nor to act like them. Nor is it permitted to wear clothes like the Akum, not to comb the hair as they do...neither must Jews build houses that look like temples of the Akum."

Christians Are to Be Avoided
Iore Dea (153, 1, Hagah) : "A child must not be given to the Akum to learn manners, literature or the arts, for they will lead him to heresy." In Iore Dea (155, 1): "When a Jew is wounded in any way, even so gravely that he would have to violate the Sabbath in having a doctor, he must not employ the services of a Christian (Akum) doctor who is not known to everyone in the neighborhood; for we must guard against the spilling of blood. Even when it is not known if the patient will live or die, such a doctor must not be allowed to attend him. If, however, he is sure to die, then such a doctor may attend him, since an extra hour of life is not much to lose. If the Akum insists that a certain medicine is good, you may believe him, but be sure not to buy it from him. There are some who say that this holds only when the Akum offer help free, and that it can be accepted every time it is paid for. But it can be taken for granted that they would not harm a Jew just for the sake of a matter of money." Iore Dea (156,1 ): "You must not be shaven by an Akum unless your Jewish friends are with you. There are some who say that it is not permitted to be shaved by an Akum even when others are present, unless you can see yourself in a mirror."

GOOD MUST NOT BE DONE TO CHRISTIANS

Zohar (1, 25b) : "Those who do good to the Akum...will not rise from the dead." Iore Dea (148, 12 Hagah) : "Therefore if you enter a town and find them celebrating a feast, you may pretend to rejoice with them in order to hide your hatred. Those, however, who care about the salvation of their souls should keep away from such celebrations. You should make it known that it is a hateful thing to rejoice with them, if you can do so without incurring enmity." Iore Dea (151, 14) : "No one is allowed to praise them or to say how good an Akum is. How much less to praise what they do or to recount anything about them which would redound to their glory. If, however, while praising them you intend to give glory to God, namely, because he has created comely creatures, then it is allowed to do so."

CHRISTIANS MUST NOT BE TOLD IF THEY PAY TOO MUCH TO A JEW
Choschen Hamm. (183, 7) : "If you send a messenger to collect money from an Akum and the Akum pays too much, the messenger may keep the difference. But if the messenger does not know about it, then you may keep it all yourself."
LOST PROPERTY OF CHRISTIANS MUST NOT BE RETURNED TO THEM
In Choschen Hamm. (266, 1) : "A Jew may keep anything he finds which belongs to the Akum, for it is written: Return to thy brethren what is lost (Deuter. XXII, 3). For he who returns lost property [to Christians] sins against the Law by increasing the power of the transgressors of the Law. It is praiseworthy, however, to return lost property if it is done to honor the name of God, namely, if by so doing Christians will praise the Jews and look upon them as honorable people."

CHRISTIANS MAY BE DEFRAUDED
In Babha Kama (113b) : "It is permitted to deceive a Goi(Christians)."
And in Choschen Hamm. (156, 5 Hagah) : "If a Jew is doing good business with an Akum it is not allowed to other Jews, in certain places, to come and do business with the same Akum. In other places, however, it is different, where another Jews is allowed to go to the same Akum, lead him on, do business with him and to deceive him and take his money. For the wealth of the Akum is to be regarded as common property and belongs to the first who can get it. There are some, however, who say that this should not be done."

In Choschen Hamm. (183, 7 Hagah) :
"If a Jew is doing business with an Akum and a fellow Israelite comes along and defrauds the Akum, either by false
measure, weight or number, he must divide his profit with his fellow Israelite, since both had a part in the deal, and also in
order to help him along."


CHRISTIANS ARE TO BE KILLED
Iore Dea (158, 2 Hagah) : "Renegades who turn to the pleasures of the Akum, and who become contaminated with them by worshipping stars and planets and sin maliciously; also those who eat the flesh of wounded animals, or who dress in vain clothes, deserve the name of epicureans; likewise those who deny the Torah and the Prophets of Israel - the law is that all those should be killed; and those who have the power of life and death should have them killed; and if this cannot be done, they should be led to their death by deceptive methods."

Abhodah Zarah (26b, Tosephoth) : "Even the best of the Goim should be killed" Ialkut Simoni (245c. n. 772) : "Everyone who sheds the blood of the impious(Christians) is as acceptable to God as he who offers a sacrifice to God." Zohar (I, 38b, and 39a) : "In the palaces of the fourth heaven are those who lamented over Sion and Jerusalem, and all those who destroyed idolatrous nations...and those who killed off people who worship idols(Christians worshiped Yesus) are clothed in purple garments so that they may be recognized and honored." Hilhoth Akum (X, 1): "Do not eat with idolaters, nor permit them to worship their idols; for it is written: Make no covenant with them, nor show mercy unto them (Deuter. ch. 7, 2). Either turn away from their idols or kill them."SUMBER: Talmud

and this one i found in one of the indonesian blog about what the Talmud says on Yesus and Christians:

“Pada malam kematiannya, Yesus digantung dan empatpuluh hari sebelumnya diumumkan bahwa Yesus akan dirajam (dilempari batu) hingga mati karena ia telah melakukan sihir dan telah membujuk orang untuk melakukan kemusyrikan (pemujaan terhadap berhala)… Dia adalah seorang pemikat, dan oleh karena itu janganlah kalian mengasihaninya atau pun memaafkan kelakuannya” (Sanhedrin 43a)

“Yesus ada di dalam neraka, direbus dalam kotoran (tinja) panas” (Gittin 57a)

“Ummat Kristiani (yang disebut ‘minnim’) dan siapa pun yang menolak Talmud akan dimasukkan ke dalam neraka dan akan dihukum di sana bersama seluruh keturunannya” (Rosh Hashanah 17a).

“Barangsiapa yang membaca Perjanjian Baru tidak akan mendapatkan bagian ‘hari kemudian’ (akhirat), dan Yahudi harus menghancurkan kitab suci umat Kristiani yaitu Perjanjian Baru “ (Shabbath 116a)Ya Allah, Yang memiliki segala Keagungan dan Kebesaran. Ya Allah, Yang maha Berkuasa, Yang Maha Agung, Yang Maha Besar, Yang Maha Tinggi. Kami memohon Keagungan dan Kekuasaan-Mu. Ya Allah, berilah kemenangan kepada tentera-tentera Islam di Palestin dalam peperangan dengan musuh MU yahudi laknatullah. Dan berilah kemenangan kepada seluruh mujahiddin yang berjuang pada jalan-Mu Ya Allah, tetaplah iman di sebelah mereka dan bersama-sama mereka. Anugerahkanlah kejayaan dan perkukuhkanlah kedudukan mereka. Ya Allah, satukan wawasan mereka, tetapkanlahlah sasaran senjata mereka dan teguhkanlah kata-kata mereka. Ya Allah cekalkanlah hati-hati mereka. Ya Allah uruskanlah dan musnahkanlah musuh mereka.

Ya Allah, usirkanlah perhimpunan mereka, hancurkanlah integriti mereka, lemahkanlah kekuatan mereka dan tanamkanlah ketakutan ke dalam hati mereka. Ya Allah nasib kami ditangan-Mu dan urusan kami akan dikembalikan kepada-Mu dan keadaan kami tidak terlindung dari pengetahuan Mu. Kepada-Mu kami serahkan kesengsaraan kami dan kepada-Mu kami mengadu dan hanya kepada-Mu sahajalah kami mengadu tentang kekejaman mereka yang menindas Dan kekejaman "Faajirin", Hanya kepada-Mu Ya Allah kami mengadu tentang kekejaman Israel yahudi oleh itu musnahkan lah yahudi israel itu Ya Allah... musnahkan lah yahudi israel itu Ya Allah... musnahkan lah yahudi israel itu Ya Allah...

Ya Allah mereka membunuh hamba-hamba Mu Dan mereka menghina agama-Mu Ya Allah, Ya Allah Kirimkan kekuasaan Mu menentang mereka, Ya Allah hantarkan kepada mereka ribut kaum Aad dan tangisan kaum Thamud Dan taufan kaum Nuh, Ya Allah Hantarkan kepada mereka sesuatu yang diturunkan dari langit Dan dari apa yang keluar dari bumi, Ya Allah Engkau pecah-belahkan negara mereka, Ya Allah Jadikanlah negara mereka berpecahbelah dan pisahkanlah mereka, Ya Allah Yang Maha Hidup dan Maha Berkuasa Engkau tundukkanlah mereka di bawah genggaman hamba-hamba Mu.

Ya Allah berilah ketabahan kepada hamba-hamba Mu di Palestin dalam menghadapi dugaan berat ini. Ya Allah Berilah kemenangan kepada tentera-tentera Mu di Palestin, Ya Allah Berilah kemenangan kepada tentera-tentera Mu di Palestin, Ya Allah Berilah kemenangan kepada tentera-tentera Mu di Palestin.


Amin Ya Rabbal 'alamin!
"Kami siap menghadapi kalian (Israel), perang ini ditujukan untuk kami dan kami yakin akan menang. Pejuang-pejuang kami akan menggempur kalian dari pintu ke pintu, dari rumah ke rumah dan dari jalan ke jalan," tegas Khalid Mishaal-Ketua Biro Politik Hamas

"Jika hari ini umat Islam berfikir untuk melakukan jihad, yang pertama kali menghalangi umat Islam untuk berjihad adalah para pimpinan dunia Islam,"-->Syaikh Anwar al-Awlaki,

Ketua Ikhwanul Muslimin Mesir, Muhammad Mahdi Aakif menyeru warga Muslim Mesir berjihad untuk melawan kebiadaban Israel. "Berperang melawan musuh-musuh Islam adalah kewajiban kaum Muslimin. Rasulullah swt mengatakan, umat Islam itu ibarat satu tubuh, jika ada bahagian tubuh yang sakit, maka bahagian tubuh yang lain harus membantu mengubatinya. Begitu pula kewajipan umat Islam hari ini. Kita harus pergi berjihad ke Palestin seperti pemimpin kita Salahuddin beberapa abad yang lalu,"

"bukan mereka sahaja Hamas..kita juga adalah Hamas..kita juga harus menentang musuh ALLAH..musuh kita..kita juga adalah Hamas!!Allahu Akbar"-->hamba ALLAH


wahai para pejuang Islam....MOGA TABAH HATI TAK BERBELAH BAGI

kemenangan pasti milik kita

hayya bil Jihad!

..people dont care how much we know untill they know how much we care..
_ISLAM MILIK BERSAMA_

1 pesanan:

ummu aiman on Jun 15, 2010, 6:50:00 AM said...

semoga kita termasuk dalam golongan yang istiqamah di jalan Allah..amiin ya Rabb~

 

Ilham Al Adwa' Copyright © 2008 Black Brown Pop Template by Ipiet's Blogger Template