"tinta dari ilham si kerdil yg mencari selautan MARDHATILLAH ini hanyalah pandangan diri saya dlm menjalani kehidupan harian...sedikit perkongsian diselitkan buat renungan bersama...penulisan ini tiada selain dari hanya..thalaban liridha ar rahman(mencari keredhaanNya) dan shirahan liqulubil ikhwan (menyenangkan hati sahabat2).."

..mg ALLAH mengampuniku dgn setiap pembacaan,ampuni keluargaku,ampuni muslimin muslimat keseluruhannya..

Monday, April 21, 2008

moche doyan...islam oh islam...


assalamualaikum...segala puji bagi ALLAH

this is my third blog..hope this time i'm not waste anything anymore..selalu cita-cita ayam je...(new malay quote..)
to begin,nk cerita pasal menteri israel ni..mutaasifahunna ye...bkn nk promote israel..
doyan ni(mcm durian plak bunyinye..) terbitkan artikel dlm akhbar israel ttg umat islam..topiknye ttg kelemahan umat Islam..dia ckp,umat Islam ni ade 3 kelemahan..:--->

1.umat islam tak kaji sejarah umat Islam dahulu
2.umat Islam takde or tak buat perancangan teliti
3.Orang Islam MALAS..

kesudahannya,org2 israel pun ckp la,"kenapa terbitakan dlm paper?if org Islam bace,habisla diorang tahu kelemahan diorang ni!!"
doyan dgn tenangnye respond..."dont worry,guys...org Islam takkan bace..sbb mereka ni dok sibuk dgn hiburan..in fact kelemahan diorang yg ketiga tu la yg buat diorang takdenye nk amik tahu.."

apa pulak kesudahannya pada kita yg bergelar muslim?nk biar,sedar or apa orak kita?
mcm2 perasaan berbaur bila dgr cerita doyan nih..hmm..nk marah,mmg cam betul...
hai sahabat2ku...ayuh kita bangkit..jgn biarkn musuh Islam ambil lekeh agama kita..Igt,ISLAM itu tinggi takde yg lebih tinggi..tp jgn pula kita tenggelama dlm angan2 n kebanggaan dgn kata2 Rasulullah S.A.W tu..sebaiknya bertindak..kembalikan brand Islam yg Rasulullah pupuk..

ya muqallibal qulub,thabbit qulubana a'la deenik;a'la thoa'tik..

2 pesanan:

Anonymous said...

insya'Allah..jom kiter berubah..moge Allah mudahkan segala urusan..jangan ingat tangan yang membuai buaian x mampu menggoncang dunia..

Ilyani said...

teringat ISK..

 

Ilham Al Adwa' Copyright © 2008 Black Brown Pop Template by Ipiet's Blogger Template