"tinta dari ilham si kerdil yg mencari selautan MARDHATILLAH ini hanyalah pandangan diri saya dlm menjalani kehidupan harian...sedikit perkongsian diselitkan buat renungan bersama...penulisan ini tiada selain dari hanya..thalaban liridha ar rahman(mencari keredhaanNya) dan shirahan liqulubil ikhwan (menyenangkan hati sahabat2).."

..mg ALLAH mengampuniku dgn setiap pembacaan,ampuni keluargaku,ampuni muslimin muslimat keseluruhannya..

Wednesday, May 7, 2008

pesan mak..


salam buat penerjah dan pengunjung...=)

Hari ni genap usia mak 47 tahun..Alhamdulillah,Allah masih berikan kekuatan dan kesihatan kpd mak...

pagi2 lagi saya message mak..berayatkan doa dan kata2 akhir..'naufa sayang mak'...saya meninggalkan bilik yg sepi tu menuju ke dewan bertempur..hr ni exam physio..
Hari ni tak seyakin semalam..nak kata jawab mcm 'kambing'..tak juga sbb kambing mane reti jawab exam..=)
tp sedih tu mengatasi segala..andai kata org yg berjaya itu adalah mereka yang lakukan lebih baik dari semalam dan org yg rugi tidak membuat sebarang perubahan..maka saya tergolong dlm org2 yg menzalimi diri sendiri..kurang baik dari hari semalam..
untuk physio paper ni..usaha rasanya extra sikit dr block lepas..buat byk latihan dgn niat utk persediaan hari depan jg..

balik dr medan bertempur dgn sedih dan sayu..sedih tak dpt buat terbaik..sayu tak dpt bersama2 mak dan famili..

buka je pintu bilik terus capai phone..ade dua message..satu dr ayah and satu dr mak...
baca message mak..terus air jernih bergenang di kelopak mata..

"Alhamdulillah,anak2 masih igt utk mendoakan mak.Semoga kalian semua beroleh rahmat dr ALLAH sentiasa.JADILAH ORG YG SENTIASA BERTAUBAT,BERSYUKUR DAN REDHA AKAN KURNIAAN ALLAH.Mak sentiasa mendoakan agar ditunjuki jalan yang benar dan ISTIQAMAH dgn TABAH dan tingkatkan KEIMANAN dan KETAQWAAN day by day..Love U all.."

barangkali message ni turut di'forward' kt abg dan kakak2 saya..nasihat mak dtg tepat pada waktunya..tabahlah wahai diri..istiqamah dlm mencari cahaya Ilahi..teruskan perjuangan yg baru sahaja bermula..saya baru je merangkak..tak boleh cepat kalah...tak merasa la bertatih,berjalan,berlari dan melompat andaikata orak pertama sudahku tewas...
terima kasih mak..segala puji bagiMu ALLAH..

Hazzon sai'dan wahai diri yg lemah...

3 pesanan:

NMZ on May 7, 2008, 10:03:00 PM said...

moga mak jadi inspirasi untuk terus tabah :)

Muhajirah on May 8, 2008, 12:48:00 AM said...

paper fisio tu blaja ape ye?same ke dgn fisio yg akak kena buat haritu?heh
happy belated pn huda.many happy return..

ana adalah ana on May 8, 2008, 2:28:00 AM said...

=)..ibu slalu ada instinct bile anak dier ada prob..kn?maybe Allah makes her feel that way..

 

Ilham Al Adwa' Copyright © 2008 Black Brown Pop Template by Ipiet's Blogger Template